Нормално е след такъв снеговалеж и толкова ниски температури пукнатините да се разширят и да се отчупват цели парчета от асфалта. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова в ефира на Nova. Според нея това е естествен процес при неремонтирани участъци от пътната настилка.

„Там, където има рехабилитация, асфалтът няма такива дупки. Ако сме правили кръпки, те пак се отварят“, каза Павлова. Тя уточни, че от 20 хил. км. пътища в България, 10 хил. км. са в лошо състояние.

Министър Павлова е категорична, че при новоремонтираните участъци, при които е правена цялостна рехабилитация, а не просто кърпене, дупки няма. „Категорично дупките не са при новоремонтираните участъци. Стандартите са на 7 години да се пълен ремонт на пътя. При нас 7-годишните пътища се водят нови“, каза още тя.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ запълва отворилите се дупки по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ със студент асфалт. Напролет ще бъде направен повторен обход и ще се положи топла асфалтова смес.