Част от екипа на новия президент Румен Радев вече се разкри, след като застана за снимка в Гербовата зала на "Дондуков" 2 с предшествениците си - хората на Росен Плевнелиев, които са от лявата страна на снимката.

Очаква се Радев да обяви екипа си в понеделник.

В центъра на снимката е бъдещият главен секретар на президентството - о.з. полк. Димитър Стоянов, доскорошен началник-щаб на ВВС. Той е бил дясната ръка на Радев, докато генералът е командвал военната авиация.

Вдясно от него е журналистът и писател Иво Христов, който ще е началник на кабинета на Радев.

Следва международничката от “Позитано” 20 Деница Златева. Тя беше шеф на програмата на Радев в кампанията и става секретар по българското председателство на ЕС.

Прессекретар на Радев ще е журналистката Елена Йончева. И тя, и Христов бяха плътно до Радев по време на предизборната кампания, след победата, както и в парламента на клетвата му.

Съветник по правните въпроси се очаква да стане Емилия Друмева. Бившата конституционна съдийка дълго време оглавяваше правния отдел на парламента, беше и шеф на Обществения съвет към ЦИК.

Екскметът на село Труд Николай Копринков ще е секретар по развитието на регионите и инфраструктурата.

Зад Друмева и Копринков е Атанас Кръстин, който ще е секретар по външнополитически въпроси. Той е дипломат от кариерата, бил е в мисиите ни в Ниш и Мюнхен.

Според схемата на администрацията на “Дондуков” 2 президентът има секретари по различни сектори, в момента 9 на брой, съвети със същите ресори, както и отделни съветници.