Югоизточна Европа не е сред големите приоритети на Тръмп, защото тук няма война, няма големи сътресения и освен това тук голям интерес към района проявява Русияс която пък Тръмп има желание да подобри отношенията си

Това коментира журналистът и балканист Райна Асенова пред БНР. 

"И тъй като Путин има много ясен интерес специално в Сърбия, това би могло да доведе до изостряне на ситуацията, специално на Западните Балкани, където има тлеещи конфликти", изтъкна тя. 

По думите на Асенова, досега е било ясно, че Западът се стремеше да сложи край на тези тлеещи конфликти и дългосрочно да установи демокрация и да създаде едно демократично общество, но сега пък при едно сътрудничество между Путин и Тръмп районът наистина е заплашен от това, че отново може да се получи едно неравновесие.

"Сърбия беше получила като подарък от Русия шест изтребителя МиГ, 30 танка, 30 бронетранспортьора, както беше казал премиерът Вучич: "само атомни бомби не поискахме", т. е. създава се и във военен, и в политически смисъл едно опасно неравновесие, което крие потенциална опасност от възможни конфликти", предупреди Райна Асенова.