Ако след обилните снеговалежи миналата седмица ситуацията в страната беше усложнена, още по-тежко е движението по пътищата заради капризите на времето от днес. Заради очаквания "ледения дъжд" в следващите часове от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) решиха превантивно да затваря участъци от републиканската пътна мрежа, както и цели области за обработка. Така се надяват да бъдат избегнати инцидентите.

Ограничението е в сила за областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора. На тези места вали дъжд, който се очаква да преминава постепенно в "леден дъжд". Ще има условия за възникване на поледици. В столицата валежите още в следобедните часове станаха от сняг.

Подробна информация за актуалната пътна обстановка и за зимното поддържане на републиканската мрежа можете да получите от безплатното приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и на денонощния телефон 0700 130 20 в АПИ.