"Имаше най-общ разговор, като някаква идея, за която аз не съм казал нито да, нито не. Нищо категорично не мога да кажа. Дали ще се стигне до мен, е въпросът. Трябва да се пита Румен Радев".

Това каза пред БНТ председателят на 39-ото Народно събрание проф. Огнян Герджиков в отговор на въпрос дали е имало предварителен разговор с него за поста на служебен премиер с новоизбрания президент Румен Радев. Герджиков до някъде е бил изненадал, че е потърсен от Радев за разговор, "защото е убеден, че има много по-сполучливи фигури от него". Той отказа какво би решил, ако бъде поканен да оглави служебния кабинет. "Като се стигне до крайното решение, тогава ще реша дали да приема, или откажа", заяви Герджиков. Според него Радев е балансиран човек, здраво стъпил на земята и ще търси баланс, едва ли би избрал кабинет, "изцяло оцветен в червено или в синьо, или партийно украсен".

Политическа криза няма....това са нормални процеси навсякъде по света - правителство да подаде оставка. Драма би настъпила, ако след като се насрочат новите избори и тогава новият парламент да не може да излъчи правителство. В Белгия, Италия сме наблюдавали такива процеси. Тогава може да се говори за политическа криза", каза още той.

Според Огнян Герджиков президентът Росен Плевнелиев не е нарушил Конституцията и е постъпил правилно, като е не е назначил служебен кабинет, който би работил само три седмици.