Букмейкърските залагания за "Златните глобуси" вървят с пълна пара. Призовете, които почти винаги съвпадат с даваните месец по-късно "Оскар"-и, ще имат бляскава церемония днес в Бевърли Хилс, която ще бъде водена от комика Джими Фалън.

Безспорният фаворит на повечето големи букмейкърски къщи е мюзикълът "Страната Ла Ла". Преди месец коефициентът за филма с Ема Стоун и Райън Гослинг гравитираше около 1,80. Сега обаче повечето къщи са смъкнали числото до 1.30, което означава, че лентата е почти сигурен носител на приза за най-добър филм на годината.
 
Далече след него с коефициент 10.00 е "Мълчание" - новият филм на Мартин Скорсезе.
Единствената изненада може да дойде от "Манчестър край морето", за който букмейкърите изплащат коефициент от 8.00. Творбата на Кенет Лонерган разказва за герой, който се завръща в родния си град, за да стане настойник на 16-годишния син на починалия му брат.
 


"Лунна светлина", който има сходни шансове, също е сред възможните претенденти. Филмът разказва за беден и тормозен чернокож младеж, който се опитва да приеме хомосексуалната си ориентация.
 
Макар без особени шансове крайно интересен за ценителите е новият филм на режисьора Джеф Никълс "Ловинг". Лентата разказва за действителните събития около първия междурасов брак, който разпалва съдебна битка, която стига до Върховния съд на Съединените щати и в крайна сметка завинаги променя законите срещу смесените узаконени връзки. Голямата енигма на наградите ще бъде "Възражения по съвест" - новата лента на Мел Гибсън, която разказва за участник във Втората световна война, който така и не използва оръжие и спасява 75 души от сигурна смърт.