Като че ли се нормализира обстановката, с този извод започна брифингът на министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Нощта е преминала спокойно, с изключение на два случая. Към момента няма бедстващи хора и хора в критично състояние, до които не може да достигне помощ. От щаба благодариха за всички усилия на институциите, както и за съдействието на гражданите. 

Един от фрапиращите случаи през нощта е за туристически автобус с 40 японски туристи, който въпреки забраната е навлязъл в затворения път Шумен-Разград, след което е затънал в преспите и се е наложила спасителна операция. Министърът на регионалното развитие каза, че на фирмата, която не е спазила изискванията за забрана на движението ще бъде потърсена отговорност и наложени санкции. В Североизточна България вече ситуацията не е толкова критична, казаха от щаба, но все още остават навяванията и силният вятър в момента е около 60 километра в час. В 6 часа тази сутрин е бил отворен главният път Варна-Добрич и така вече няма области, които да са откъснати от останалата част на страната.

Все пак обстановката в Североизточна България остава усложнена, каза главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението“. Той допълни, че 90 населени места са без ток към този час:

Снощи 57 населени места бяха без ток. Тази сутрин са 90. Въпреки огромните усилия, които влагаме, нещата са с променлив успех, поради което допълнително българската армия ще мобилизира всички ресурси в Североизточна България, свои ресурси, за да подпомогне усилията на Енерго-Про да възстанови електроподаването.