Продължава неяснотата къде ще се премести волейболната школа на ЦСКА, в която тренират над 200 деца, след като залата им за подготовка беше затворена. 

Най-голямата школа в България загуби зала „Армеец", в която тренира над 40 години, след като собственикът - държавното предприятие „София Тех Парк", я обяви за опасна. Тимът пък няма алтернатива.

„Но кажете ми тези 200 деца, къде да ги заведем? Помощната зала на „Арена Армеец" знаете ли колко плащаме сега, за да тренира един от отборите? 140 лева за час и половина. Те тренират двуразово. 280 - 300 лева на ден само за един отбор. Или по-добре да разпуснем отборите? Кажете вие, ако за спорта е по-добре за разпуснем отборите", каза Верка Николова - директор на школата на ВК ЦСКА .

Наемът за голямата зала „Арена Армеец" пък е 15 000 лева на ден, а високата цена спира спортистите да тренират в нея, като едва 25% от събитията в съоръжението са спортни.

Освен волейбола, в София всички спортове имат неприятности с подготовката си - леката атлетика няма съвременни съоръжения, гимнастички на „Левски Триадица" тренират с ръкавици в студена зала, а проблеми има и в плуването и зимните спортове.

„Зала Aрмеец" е гордост за София и България, но въпросът има и друга страна - гладът в столицата е за малки зали", каза треньорът на мъжкия отбор на "червените" - Александър Попов.

Новите и големи съоръжения в Пловдив и Русе също не се използват за подготовката и дори работят на загуба, а въпреки спорния ефект на модерните обекти в момента държавата стори най-мащабното си съоръжение - "Арена Бургас".

До колко новите и големи зали са полезни за спорта ни - гледайте тази вечер в „bTV Репортерите”.