Тежките метеорологични условия в страната водят до закъснения в заминаването на повечето влакове. От пресцентъра на железниците съобщиха, че закъсненията са от над два часа, като има такива, при които достигат 4 часа. Забавянето при заминаването от началната гара води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето.

В железопътните участъци на страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия, поради което са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на по-дълги разстояния.
Пътническите влакове, които се движат със закъснение към момента, са следните:

-Нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Карлово – Варна, се движи с 235 минути закъснение;

-Нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Горна Оряховица – Варна е пристигнал със 151 минути закъснение на крайна гара;

-Бързият влак, пътуващ по маршрута Варна – Карлово – София, се движи с 243 минути закъснение;

-Нощният влак, пътуващ по маршрута Варна – Горна Оряховица – София, е пристигнал на Централна гара София с 250 минути закъснение;

-След аварийна повреда на пътническия влак, който пътува по маршрута София – Кюстендил е създадена организация за пътниците от влака, които са били обслужени с бързия влак от София за Благоевград, който се движи със 130 минути закъснение.

-Към момента са отменени пътническите влакове от Кюстендил до Гюешево и обратно, както и един пътнически влак между Кюстендил и Перник.

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата „Информация”, билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200, съобщават от националния жп превозвач.