Руският президент Владимир Путин не е от "нашия отбор". Така американският президент  Барак Обама се обърна към приемника си в Белия Дом Доналд Тръмп.

Това се случи малко след като беше огласен разузнавателен доклад с констатации за намеса на Москва в американските избори в полза на Тръмп, предаде ДПА.

"Едно от нещата, които ме безпокоят, са всички тези коментари в последно време, било то на републиканци, експерти или умели коментатори, които сякаш имат повече доверие на Владимир Путин, отколкото на свои сънародници американци само защото тези сънародници са от Демократическата партия. Това не бива да е така", каза Обама в интервю за телевизия Ей Би Си нюз.

"Трябва да си припомним, че сме от един отбор. Владимир Путин не е от нашия отбор", заявява още той. Пълното интервю ще бъде излъчено утре.

По-рано, след брифинга на американските специални служби Тръмп изрази увереност, че изборите не са били повлияни от хакерски действия. Той обаче не каза дали приема оценката на разузнаването за намеса на Москва в надпреварата, предаде Асошиейтед прес.

В разпространено изявление Тръмп призна, че "Русия, Китай и други страни, организации и хора отвън" постоянно опитват да извършват хакерски прониквания в американски мрежи, включително на Националния комитет на Демократическата партия.

В публикуваната официална позиция обаче никъде не се споменава за руска намеса в изборите, имаща за цел да му бъде помогнато - заключение, което американските служби правят в огласен вчера от тях доклад, представен и на Тръмп.