Тази година Американските Вирджински острови ще плащат на туристите, които ги посетят. Причината - островите празнуват 100 години от преминаването им от датско към американско управление.

Щатската територия дава по 300 долара на всеки турист, които той може да похарчи в различни активности  на място - каяк, гмуркане, развлечения, спортове.

Освен това всички туристи, които са на островите на 31 март, когато са честванията, ще получат и сувенир в чест на празника.

Условие за получаване на бонуса е пътешествието да е резервирано през туристическия уебсайт на Американските вирджински острови преди 1 октомври 2017 г. Туристите трябва да отседнат в някой от участващите в промоцията хотели на някои от основните острови - Saint Croix, Saint John и Saint Thomas, съобщава CNBC.

Карибският остров се намира югоизточно от Флорида, САЩ, и е с население от малко над 100 000 души. Най-активният туристически сезон е през декември, януари и февруари, като през тези месеци има множество полети от източното американско крайбрежие.

За пътуващите до там американските медии напомнят, че не е желателно бременни да посещават островите заради опасност от заразяване с вируса Зика.