Месеци преди премиерата на Samsung Galaxy S8 в Интернет вече започнаха  да се появяват снимки и информация за дългоочаквания нов модел на компанията. 

Първата снимка идва от добре познатите на всички slashleaks, пише Digital.bg. 

Новият смартфон от висок клас на Samsung се очаква да има извит от двете страни дисплей, по подобие на Galaxy S7 edge. Корейският производител през последните две години налага усилено този дизайн в своите устройства. 

Eдната версия на Samsung Galaxy S8 ще е с диагонал от 5.7 инча, а другата ще има още по-голям 6.2-инчов дисплей. Съотношението между дисплея и рамката ще е над 90%.

Оказва се, че ще се наложи да се въоръжим с още търпение, за да видим за първи път дългоочаквания Galaxy S8. Samsung няма да го представят на технологичното изложение MWC 2017 - мобилният конгрес в Барселона в края на февруари, а вместо това ще проведат собствено събитие на 18 април. 

Друга интересна промяна, която ни очаква в Samsung Galaxy S8, е включването на сензор за пръстови отпечатъци директно в самия дисплей. 

Новият смартфон ще е оборудван с основна камера с два отделни обектива, която може да прави снимки с качество, близко до това на DSLR фотоапаратите. 

Той ще се превърне в първото устройство в тази пазарна ниша, което има 8GB оперативна памет. Samsung вече представиха подобни модули за мобилни устройства с технологията LPDDR4 DRAM. 

Компанията подготвя и още една изненада за потребителите. Предстоящият смартфон ще е базиран на UFS 2.1 стандарта за флаш памет, гарантиращ много по-висока скорост за четене и запис на информацията, в сравнение с UFS 2.0. 

Масовото производство на смартфона ще започне през март. Samsung вече са се свързали със своите доставчици на компоненти и очакват да разполагат с 10 млн. броя на Galaxy S8 в деня на неговата премиера. По този начин компанията се надява да отговори подобаващо на високото търсене към новия си смартфон от висок клас.