Електрозахранването в над 200 населени места на територията на Североизточна България вече е възстановено. Това съобщиха от пресцентъра на ЕНЕРГО-ПРО. Всички 384 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са мобилизирани за отстраняване на възникналите повреди. Обилният снеговалеж и силният вятър предизвикаха повреди по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Към 14 часа днес без електрозахранване остават около 370 населени места в областите Добрич, Силистра, Търговище, Разград, Русе, Шумен, Габрово, Варна и Велико Търново. 
Заради затворени участъци от пътната мрежа отчетниците на компанията няма да могат да отчетат по график консумираната електрическа енергия на част от клиентите. Показанията на тези електромери ще бъдат отчетени в първия възможен момент след нормализиране на обстановката. 
Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е в постоянна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия за синхронизиране на действията. Компанията пренасочва допълнителен ресурс към районите с най-голям брой повреди.