Изглежда, че се намираме в повратна точка на историята. В продължение на десетилетия технологиите и глобализацията ни направиха по-продуктивни и свързани. Това създаде много предимства, но за част от хората животът стана по-голямо предизвикателство, казва Марк Зукърбърг, основател на Facebook.

По неговите думи, е нараснало усещането за разделение между хората. „Трябва да намерим начин да променим играта, така че тя да работи за всички”, заяви младият интернет предприемач в профила си във Facebook.

„Моята работа е да свързвам света и да давам трибуна на всеки един глас. Искам лично да чуя повече от тези гласове през настоящата година. Това ще ми помогне да доведа работата на Facebook и Chan Zuckerberg Initiative до най-положително въздействие, тъй като светът навлиза във важен нов период”, казва Марк Зукърбърг.

Всяка година той поема лично предизвикателство да научи нови неща и да израства извън своята работа. През последната година Зукърбърг е пробягал 365 мили, вградил е прост изкуствен интелект в дома си, прочел е 25 книги и е научил езика Мандарин.

Личното предизвикателство на Зукърбърг за 2017 г. е да посети и да се срещна с хората във всеки щат на САЩ. След бурната минала година, сега Марк иска да говори с повече хора за това как те живеят и работят, какво мислят за бъдещето.

Пътуванията на Зукърбърг ще преминат в различни форми. Той и съпругата му Присила ще се спрат в малките градове и университети, ще посещават офиси в цялата страна, ще се срещат с преподаватели и учени, планират също екскурзии до забавни места по пътя.

Очаква се Зукърбърг да публикува подробности за графика си, така че всеки да може да се включи в срещите. „Гледам напред към това предизвикателство и се надявам да се видим там!”, завършва той.