Два банкови грабежа за по-малко от седмица станаха в столицата. На 13 февруари беше обран банкомат на ДСК на столицата улица "Оборище", а тази стурин четирима въоръжени напднаха клон на банка в кв. "Хаджи Димитър".

Припомняме по-големите случаи на банкови грабежи и обири в последните три години.

13 февруари 2014 г.
Около 14,30 часа е подаден сигнал за обир на банкомат на ДСК на ул. „Оборище" в гр. София. Няма следи от взлом. Откраднати са касети с пари.

10 януари 2014 г.
Рано сутринта е извършен въоръжен грабеж на банков клон на Юнионбанк, намиращ се в района на бул. „Цар Борис III” до Руски паметник. Нападателите са трима души, имат огнестрелно оръжие и се придвижват с черен джип. Грабителите успяват да избягат с чанта с неизвестно съдържание.

23 октомври 2012 г.
Около 8.30 ч. двама въоръжени маскирани мъже нахлуват в офиса на банка „Алианц” на бул. „Дондуков” 123. Откраднати са 60 000 лева и валута на стойност около 10 000 лева.

05 април 2012 г.
Малко преди 9:00 часа двама въоръжени с автомати мъже обират клон на банка ОББ в Студентски град - София. Минути преди обира банката е заредена с пари от инкасо-автомобил.
Двамата мъже нахлуват в помещението, свалят и набиват охранителя и задигат сумата от 215 082 лв. В момента на удара в клона няма клиенти. Там са само четири служителки и охранителят.
Веднага след като напълват чувала, бандитите бягат от мястото с мотоциклет, който предварително паркират на съседна улица. По време на бягството им чувалът, в който прибират откраднатото, се къса и част от сумата пада на земята - над 40 000 лева. Парите са открити от клошар, който е забелязан от собственик на заведение в непосредствена близост.

25 май 2011 г.
В трезор на “Райфайзенбанк” в столичния квартал „Люлин”, по време на почивните дни, е извършен грабеж. 26 малки и 12 големи касети, наети от частни лица, са разбити. Трезорът на банката не е засегнат.

02 юли 2011 г.
10 души са задържани след опит за грабеж на клона на банка ДСК на пл."Александър Батенберг" в София при операция "Защитените".
Престъпната група е оборудвана с две таксита с апаратура за подслушване на честотите на полицейските радиостанции и за заглушаване на СОТ- системи.