По-студен януари от нормалното очакват синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Иначе новата година започна със слънчево време, което ще се задържи и днес – 2 януари, макар и с минусови температури на много места и през деня.

След предимно ясната и почти тиха нощ понеделникът започна с минимални температури между минус 5° и минус 10°, в отделни райони до минус 12°. В сутрешните часове на места в низините видимостта бе намалена, но денят на 2 януари ще е предимно слънчев, прогнозират учените.

Днес ще духа слаб югозападен вятър. Максимални температури ще са предимно между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното.

На 3 януари обаче ще се заоблачи и ще започнат валежи, които навсякъде ще преминат в сняг, а температурите ще паднат.

В периода 4-7 януари времето ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг, смятат от НИМХ.

След 10 януари се очаква отново да има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават.

Около 15 януари ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. След това температурите ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17 януари, предаде Нова телевизия.

След 20 януари по-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните.