Ако сте решили да направите елегантно новогодишно парти вкъщи, трябва да знаете някои неща. Поканете своите гости и направете прекарването им приятно, а идването на новата година – истински очаквано.

Има 5 неща за вашето парти, които задължително трябва да съобразите. Кои са те?

Изискана покривка

Елегантната покривка е неразделна част от празничната трапеза. Независимо дали сте решили да правите вечеря, коктейл или семейно събиране, покривката трябва да е на ниво.

Кадифе, коприна, нежен сатен са все подходящи за празничната нощ. Всички те предполагат празнична обстановка, поставяне на свещи и красиви вази с цветя. В никакъв случай не си помисляйте да слагате найлонова мушама за по-лесно!

Много, много свещи

Свещите правят атмосферата приятна, задушевна, приветлива и най-вече празнична. Колкото повече свещи сложите, толкова по-добре. Още по-добре би било, ако направите така, че останалото осветление да е по-приглушено и гостите ви да усетят топлината на нежната светлина на свещите.

Поставете вази с цветя

Какво е празнична подредба на масата без красиви цветя! Можете да сложите в средата на масата един голям букет, а можете и да разпръснете малки вази с по едно-две цветчета, които да са близо до всеки гост и които да създават персонално настроение. Изборът е ваш, идеите са много.

Подходящи са цветята в натурални цветове – бяло, бежово, кремаво, бледи тонове. Препоръчително е да се придържате към един вид цветя, за да се избегне рискът от кич и претруфеност. Класическите кристални вази винаги са добър избор.

Стилно меню

Като една добра домакиня трябва да се постараете гостите ви да се насладят на стилно меню в празничната новогодишна нощ, особено на придружаващите блюда. Ако искате да направите впечатление, избягвайте туршиите и киселите краставички, които традиционно служат като пълнеж. Вместо тях поднесете хайвер, хрупкави брускети с риба, рулца от сирена и плодове – все стилни ордьоври.

Подгответе подаръци за всеки гост

За да накарате гостите си да се почувстват специални, поднесете им подарък след края на партито, който да им остане за спомен. Не е нужно да купувате нещо голямо. Важно е то да носи своята специална символика. Можете да изберете свитък със специално послание за новата година, живи цветя, малки подаръчета.