Вече сме във последния ден на 2016 г., което означава само едно – трябва да погледнем към трендовете, които ще определят декорацията в дома през следващите 12 месеца.

Според експертите цветовете ще бъдат отражение на нашата персоналност и заради това са разделени в три палитри – Увереност, Сдържаност, Комфорт.

Креативните и социални личности ще бъдат привлечени от нюасните на Увереността – тъмно синьо, пикантно червено, лайм. Палитрата на Сдържаност е земно зелено и сиво – кафяво, което ще допадне на традиционалистите.

В пастелната гама е издържана палитрата на Комфорта – светло розово, синьо и жълто, които правят и най-малката стая поп – арт. Палитрата е подходяща за интроверти, които правят опит да наложат акцентиращи цветове.

Увереност: Тъмно синьо
Такъв дом е доказателство, че смелото използване на синия цвят не е лош подход. Цветът напомня за океана и плажните сенки, подчертани от високите тавани.

Увереност: Синьо – зелено
Оранжевите акценти добавят живина в наситения зелен цвят. Това е перфектната цветова комбинация за всеки, който търси ефекта на драмата.

Увереност: Слънчево жълто
Да, лимоново жълто на пода е доста смело за стаята, но това не ви ли прави по-щастливи?

Сдържаност: Тъмно сиво
Най-добрият начин да се освободите от традиционния стил - боядисайте стаята с богат и силен цвят като тъмно сивото. В този случай текстурата на стената омекотява сянката.