ГЕРБ ще предложи законодателни промени за по-строги санкции на шофьорите, чиито автомобили не са подготвени за зимни условия. Това каза в отговор на въпрос депутатът Александър Ненков.

От ГЕРБ осъдиха становището на БСП, че държавата не е била на мястото си за преодоляване на бедствието на магистрала "Тракия" в часовете преди Новогодишната нощ.

Заедно със съветниците на премиера в оставка Севдалина Арнаудова и Тома Биков, Ненков определи позицията на социалистите като проява на много лош вкус и ниско политическо ниво.

"Би било наистина разумно да говорим, да търсим някакво законодателно решение или друг вид решение, което наистина да намали този риск от такива ситуации. Бедствията винаги ще се случват - дали снеговалежи, дали наводнения, винаги ще се случват, но голям процент от най-големите беди идват от хората", заяви той.

Съветникът на премиера Севдалина Арнаудова смята, че не е оправдан „евтиният популизъм“ на БСП, предаде БНР.

"Позицията на БСП, за нас, е абсолютна проява на безсилие и безотговорност в момент като този, когато 24 часа държавата е на крак - полиция, армия, пожарна, абсолютно всички, премиерът също, който от сутринта е на място и ръководи операцията по изваждането на бедстващите хора", допълни тя.