България в цялата си история е страдала от идиоти, които са нанасяли непоправими щети. Това заяви именитият журналист Петко Бочаров пред БНТ. Днес той навършва 95 години.
"Не ми го напомняй", помоли той репортера, който го попита как се чувства на 95 години. Бочаров, известен с крилатата си фраза "Да, ама не", помоли младият си колега да го изслуша. "Първо ме чуй мен, а и аз теб ще те чуя. Искам да ти изтъкна едно, ако се замислиш, ще има какво да премисляш. България в цялата си история е страдала от идиоти, които са нанясали непоправими поразии на нашето битие. Две Балкански и две Световни войни. Това са четири войни, в които нито едно българско военно знаме не е попадало в плен. А ние сме били на страната на победените, което е дело на идиоти в нашата история. Поразиите им са неизчислими. И в момента няма изключени. Такива има и сега. Трябва казана, в който ври битието на нацията ни да пуска мехурчета и да започнат да се явяват един след друг идиотите. Те вървят отдолу нагоре и като излезе отгоре и се пукне", коментира реалната картина в държавата ни Бочаров.

"Мечтая първо да се преселя оттатък без да ме боли, защото мразя болката. Надявам се така да стане. Оказа се, че мен Господ ме обича. Желая на това мое изстрадало отечество не само да се отърве от идиотите, които го забиват в проблеми. Желая отечеството да получи това, което заслужава. Сега не искам да мисля за смъртта, продължавам да мисля за хубави неща. Доволен съм, че виждам това слънце и че живея в България. Към всичко това изпитвам гняв, съвсем оригиналеч, чист, човешки гняв, че обикновени неща не можем да ги направим. Има нещо в нашия чип, който има нужда от поправка", каза на юбилея си Петко Бочаров.