Поредна драма се разиграва в пловдивско. 26-годишен младеж от село Отец Кирилово е с опасност за живота и с тежки изгаряния.

Момчето е било залято с бензин от собствения си баща при семеен скандал. Драмата се е разиграла на 27 декември около 18 часа. Бащата, който е агресивен и е алкохолик се вбесил след битова разправия, залял сина си с бензин и го запалил. 

Само бързата намеса на майката, която свалила част от дрехите и потушила огъня с одеало, успяла да спаси живота на сина си. От Университетска болница в Пловдив, където е настанено момчето, съобщиха, че той има 30% изгарания по тялото - лицето, гърба, ръцете и единия крак. 

Голям проблем е, че е вдишал топли газове, от което е получил сериозни проблеми на ларингса и дихателната система. Младежът не може да диша сам, затова е включен на апаратна вентилация. Направени са му операции и предстоят още. 

Лекарите смятат да правят свободни пластики, защото изгаранията му са много дълбоки. 

Окръжна прокуратура се занимава със случая. Бащата е арестуван по обвинение за опит за убийство по особено жесток начин на родния му син. Ще бъде поискан постоянен арест за агресора.