В момента сняг вали в 12 области на страната, в повечето от тях снеговалежът е слаб, няма усложнения в обстановката. 

Пътната обстановка не е усложнена, въпреки падналия сняг през нощта, информираха от Пътната агенция. Препоръчва се внимателно шофиране заради възможни заледявания в сенчести участъци.

Въведено е временно ограничение на движението на тежкотоварни автомобили по магистрала "Хемус" между София и Ябланица, съобщиха от пътната агенция. Снежната покривка в Ловешко по пътя София - Варна е достигнала 20 см. 

Затворени за движения за всички моторни превозни средства са проходите "Троянски", "Върбишки" и "Златишки". Заради ограничена видимост и снеговалеж е преустановено временно движението на превозни средства над 3 тона и половина по подбалканския път между село Антон и Карлово. В проходите "Дюлински" и "Пампорово" също е ограничено движението за превозните средства над 3 тона и половина.

Обилният снеговалеж в Ловешка област снощи остави без ток много села в общините Априлци, Троян и Угърчин, както и общинските центрове Априлци и Троян. Затворени за движение са Троянският проход и пътят Шипково-Рибарица.

Синоптиците предупреждават днес за силен вятър в област Сливен, където е издаден предупредителен оранжев код. В 13 области е в сила жълт код за опасни явления. Силен до бурен вятър се очаква в Югозападна, Югоизточна и Североизточна България.

20 см е снежната покривка на Рожен. През изминалата нощ в Смолянска област на места валеше слаб снеговалеж на други обилен. 

По данни на Областното пътно управление в различните части на региона снегът е от 1 см до 20 см. 

Въведени са временни ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен, по пътя Девин - Михалково и Батак - Доспат. 

Всички пътища са почистени и обработени, уверяват от пътното в Смолян. В града снегът е около 2 см. Температурите в областта са от минус 12 до минус 1.

Няма усложнения в движението на градския транспорт в София, заради падналия сняг, информираха от Столична община. Най-много сняг е натрупал в районите Подуене, Панчарево и Витоша.