Община Харманли получи безвъзмездно правото на собственост върху имот, който ще използва за обособяване на база за развитие на кану-каяк. Двуетажната сграда се намира в местността „Кайряка“ и досега е била с предоставени права за управление на областния управител на област Хасково.

С друго решение министрите прехвърлиха на община Ботевград подземния етаж от сградата на ОУ „Васил Левски“ в града. Площта му е 537 кв. м.

Част от имот – публична държавна собственост се предоставя за управление на МВР – за нуждите на дирекция „Миграция“. Имотът се намира на ул. „Чаталджа“ №2 в Елхово и от 2013 г. с него се подпомага дейността на ведомството въз основа на договор за ползване на сградата. Решението ще позволи по-доброто му стопанисване.

Министерският съвет даде съгласието си „Холдинг БДЖ “ ЕАД да продаде на търг с тайно наддаване апартамент от 51 кв. м на ул. Витиня“ №39 в столичния район „Подуяне“. Продажбата на имота е част от мерките за стабилизиране и оздравяване на финансовото състояние на БДЖ, а именно – освобождаването от неоперативни активи, което ще осигури допълнителни финансови средства за дружеството и ще доведе до отпадане на ежегодни разходи за поддържка. Продажбата ще се извърши на цена, не по-ниска от пазарната стойност на имота, определена от независим оценител.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имот от 545 кв. м, който се намира в с. Железница, община Симитли. Теренът е предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.