С невероятен подарък се сдоби дни преди Коледа легендарният фронтмен на Metallica Джеймс Хетфийлд.

Той бе изненадан от свой фен от Русия с напълно оригинален мотоциклет Днепр K-750, произведен през 1963 година. Именно тогава е роден и певецът на легендарната метъл-банда.

Мотоциклетът бе връчен на Хетфийлд преди концерт на Metallica в Сан Франциско. За целта руснакът Евгений Старостин е пропътувал повече от 10 000 км. Той се е застраховал, като пристигнал в града близо месец преди събитието, за да е сигурен, че ще успее.

Старостин знае почти всичко за групата и нейния фронтмен, който колекционира редки мотоциклети и автомобили. В гаража на Хетфийлд обаче няма руска машина и затова той остана много щастлив от подаръка. Веднага след получаването му Джеймс пробва мотора, като направи едно кръгче в квартала, в който живее.

Преди отпътуването си за САЩ Старостин записа специално видео, в което разкрива как мотоциклетът е бил реставриран. Събирането на всички части на машината е отнело повече от 8 месеца на Евгений и приятелите му от Оренбург. Сглобяването на мотора е било поверено на професионални монтьори и електротехници.