Президентът на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел Обама направиха равносметка на осемте си години в Белия дом в последното си коледно обръщение към американците, предаде ДПА.

"Утре, за последен път в качеството си на първото семейство, ще се присъединим към останалите християни по света в радостта от рождението на Нашия Спасител", каза Обама в седмичното си обръщение до американците.

"И когато отново си припомняме историята за Него от Святата нощ, ще си спомним и за Неговото извечно послание, послание за безгранична любов, състрадание и надежда."

Мишел Обама призова американците да си припомнят посланието на Исус за грижовно отношение към другите, включително към тези, които са по-малко щастливи и "странника, без значение откъде идва или каква вяра изповядва".

Съпружеската двойка заяви, че най-големият дар за тях е това, че са служили на Съединените щати като президент и първа дама през изминалата година.

В посланието беше посочено като успех, че е бил постигнат напредък във възстановяването на икономиката, откакто Обама е станал президент.

Семейство Обама са записали обръщението си, преди да заминат за почивката си на Хавайските острови, където се намират сега.