Британската писателка Джоан К. Роулинг работи над два нови романа, предадоха световните информационни агенции и сайтове. Това съобщи авторката на книгите за Хари Потър в Туитър.

Джоан К. Роулинг коментира съобщение на жена, която я пита дали ще издава нова книга, като написа: "Сега работя върху нея (буквално)". На въпроса под чие име - своето или псевдонима Робърт Галбрейт ще бъде, писателката отговори: "По една от двамата, но не съм сигурна коя от тях ще излезе първа. Ще ви уведомя веднага, щом я направя". Тя добави, че романите не са свързани с предишното й произведение "Фантастични животни и къде да ги намерим". Писателката не разкри повече подробности.

По-рано през декемви ръкописът на Джоан К. Роулинг "Приказките на барда Бийдъл" беше продаден на търг на "Сотбис" в Лондон за близо 468 000 щатски долара. Първият роман на писателката "Хари Потър и философският камък" излезе през 1997 г. Романите й са преведени на 67 езика. Цялата поредица за детето магьосник с необикновен талант е екранизирана. Освен това Джоан К. Роулинг пусна на пазара три романа под псевдонима Робърт Галбрейт. Тя също така е автор на книгата "Фантастични животни и къде да ги намерим", по която излезе филм на режисьора Дейвид Йейтс през 2016 г.

Пиесата в две части "Хари Потър и прокълнатото дете", която също излезе тази година, е най-продаваната в историята на британската литература, като счупи рекордите по продажби на шекспировата трагедия "Ромео и Жулиета".