Почивните дни ще започнат със слънчево време и ниски сутрешни температури, а през новата седмица предколедно очакваме валежи от мокър сняг и дъжд, и малко по-топли температури.

В събота – 17 декември ще бъде ясно и слънчево, с доста ниски сутрешни температури – между минус 12 и минус 4 градуса, по-ниски в Северна България, за София около минус 8 градуса. Дневните температури ще бъдат между 1 и 4 градуса над нулата. В неделя отново ще бъде слънчево – и минималните, и максималните температури слабо ще се повишат. За София очакваната минимална температура е минус 5 градуса, а максималната – около 2 градуса над нулата.

В понеделник – 19 декември, ще има разкъсана облачност, без валежи, с минимални температури между минус 9 и минус 3 градуса, за София минус 6 градуса. Дневните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, за София около 3 градуса.

Във вторник – 20 декември, от северозапад ще се заоблачи и се очаква да превали слаб сняг в западните и северни райони на страната. Температурите слабо ще се повишат, за София минималната температура се очаква да бъде около минус 3 градуса, а максималната около 3 градуса над нулата.

В сряда – 21 декември, ще има валежи над цялата страна, почти навсякъде те ще бъдат от сняг, само в източните райони от дъжд. И сутрешните и дневните температури слабо ще се повишат, за София минималната температура ще бъде около минус 2 градуса, а максималната около 1 градус над нулата.

И в четвъртък – 22 декември, се очаква снеговалежите да продължат, температурите ще останат без съществена промяна.

В петък – 23 декември, валежите от запад на изток ще спират. Сутрешните температури ще бъдат между минус 3 и 0 градуса, а дневните ще бъдат между 2 и 6 градуса, по Черноморието около 10 градуса над нулата.

В събота – Бъдни вечер, валежи не се очакват, ще има разкъсана облачност, по значителна в Северна и Източна България. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 1 градуса, а максималните между 2 и 7 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 5 градуса, а максималната около 5 градуса над нулата.

Навръх Коледа – 25 декември, ще бъде предимно облачно, но валежи не се очакват. Съществена промяна при температурите не се очаква.