Пластмасата беше на мода през 70-те години на миналия век, след което дълго време се считаше за непрестижен изкуствен материал. Но заради нейната практичност днес я срещаме буквално навсякъде! Пластмасовите материали са част от дизайна на нашето ежедневие – те украсяват интериора под формата на всевъзможни неща, участват дори и на трапезата ни, като съдове и прибори, но все още има много неща, които не знаем за нея.

Пластмасите са индустриален продукт. Те могат да бъдат във всички възможни форми – тръби, пръчки, плочи, листа, фибри, тъкани, облицовки и др. Възможностите за обработка на пластмасата, включително рециклирането й, са безброй. С напредването на технологиите, пластмасите също еволюират и добиват нови качества, като прозрачност, устойчивост на удар и издръжливост на топлина.

Както споменахме, този материал широко се използва в интериора. С негова помощ е възможно да разнообразите вида на жилището си, без затова да се налага да влагате много средства. Пластмасовите предмети са доста по-евтини и са много лесни за поддръжка. Освен това животът им е дълъг и бавно стареят.

Днес ще Ви дадем една идея, как можете да промените изцяло вида на някоя мебел във Вашия апартамент в Русе, която вече не е модерна или ви е омръзнала. За целта просто е нужно да се снабдите с няколко ролки самозалепващо се фолио за мебели. То е изработено именно от материала пластмаса. С него могат да се облицоват стелажи, етажерки, маси и др. Тези фолиа са с разнообразни десени и цветове. Те могат да бъдат едноцветни, както и да са имитация на дърво или имитация на животински кожи. Има и такива, които изглеждат като дантела, тухли или са на цветя. Самозалепващото фолио се продава на рула с ширина 45 см, 67,5 см и 90 см. Съществуват и по-широки фолиа за професионална употреба. С тяхна помощ се облепят големи витрини, рекламни пана и др. по-обемни обекти. Производителите на мебелно фолио вече се надпреварват и в предлагането само на отделни декоративни стикери, които можете да залепите на стена, мебел, врата или прозорец. Те са толкова разнообразни, както като десен, така и като размер, че е невъзможно да не се угоди и на най-капризния потребител.

Да промените външния вид на Вашата остаряла секция с помощта на мебелно фолио не е никак трудно. Можете да се доверите на майстор, но бихте могли и сами да се справите. При покупката му се съобразете с размера на обекта, който ще облепяте, както и с цветовата гама на помещението и на останалите мебели. По-добре е да се придържате към естествените десени, които максимално се доближават до мебелните фурнири.

Декорираните и обновени по този начин мебели по нищо не отстъпват на външен вид от предлаганите на пазара готови такива. Те могат да се почистват с мека кърпа и неагресивен препарат и ако се поддържат и не се нараняват с остри предмети, дълго време няма да променят цвета и повърхността си. А когато ви омръзнат – просто ги подновете с фолио с нов десен и се радвайте на променения им вид.