Родителите на загиналата при неизяснени обстоятелства българска студентка в САЩ ще наемат частен детектив, който да разследва смъртта й.

Майката на покойната Стефани – Даниела Атанасова бе категорична, че семейството ще поиска и втора аутопсия. Причина за това станал и фактът, че близките получили противоречива информация за състоянието на тялото на 20-годишното момиче.

Първоначално разследващите им съобщили, че трупът е силно обезобразен и е по-добре изобщо да не го виждат. Така семейството решава да го изпрати за кремация. От крематориума обаче казват на опечалената майка, че по тялото има сравнително леки следи от травми.

Семейството обави пред Нова тв, че подозир в немарливост полицията в малкото университетско градче Бинхамптън, където беше намерено тялото на Стефани, както и че претупва разследването. Те не работели по никаква друга версия за смъртта й, освен катастрофа с избягал шофьор.

Междувременно общината, университета, в който учела жертвата, и местни бизнесмени, обявиха награда от 19 000 долара за повече информация за случилото се с българката.

Тялото на момичето бе открито в Ню Йорк, а удар в едната му част накара полицията първоначално да приеме, че то е станало жертва на катастрофа.

Близките на Стефани обаче подозират, че тя може да е била убита и хвърлена на пътя.

Красавицата е влязла около полунощ при приятеля си, 19-годишен испанец. Той твърди, че спял. Два часа по-късно от нейния телефон пристигат странни съобщения. Приятели на момичето разказват, че около полунощ получили SMS-и от нея, че отива да си купи сладолед и иска да се поразходи.

Купчина пясък, която покрива следите от кръв, е единствената следа от трагичния инцидент, разкриват от полицията. Телефонът ѝ е открит на няколко пресечки от мястото, където е намерено тялото.

Същевременно властите в Бинхамптън издирват свидетели на инцидента, при който е загинала 20-годишната българка.