Кандидати за саниране на блок в София се откриха в списъка на Банката за развитие като усвоили средства, без по сградата им да е започнал ремонт. 
Блок 8 на кв. „Стрелбище" е строен през 60-те години на миналия век по чешки проект. Строен е качествено, но кандидатства за саниране вече две години. До момента специалисти са огледали инсталациите за отопление, апартаментите, покрива. На базата на огледите е направен паспорт на сградата. 
Усвоените пари са над 117 хил. лв. Видимо по обекта обаче не е направено нищо, съобщава БТВ. 
Между различните входове на сградата има големи пукнатини. Според правилата, преди да се ремонтира един панелен блок, трябва да се провери дали сградата е стабилна от гледна точка на сеизмична дейност, дали се сляга терена около нея, дали има пукнатини по стените, дали заварките са здрави или корозират, дали покривът тече, събаряни ли са носещи стени, пробивани ли са неносещи. 
Според експертите облепването с евтин стиропор на блоковете не означава качествено саниране. За случая в "Стрелбище" от администрацията на район Триадица обясниха, че проектът е бил временно спрян. Общината е дала ход на проекта и се търси изпълнител, пари за цялостния проект също са подсигурени.