Мъж нападна медик от от Спешната помощ. Фелдшер от Исперих е бил ударен от близък на починала пациентка по време на нощно дежурство.

Минути след полунощ единственият дежурен екип на Спешния център в Исперих е на адрес. В този момент получава друг сигнал - за жена с инфаркт в близкото село Китанчево. Пристигайки на мястото, фелдшерът от екипа става жертва на неочаквана агресия.

Той казва, че е бил ударен изведнъж отстрани и дори не могъл да се предпази. По думите му с нищо не е предизвикал агресията.

„Това е един много лош инцидент, който говори, че хората все още не могат да го осъзнаят това нещо. И ние сме хора, помагаме на хората, даваме каквото е по силите ни, всичко, и ние се мъчим”, каза фелдшерът Хюсеин Мурад.

Според ръководството на Спешния център в случая не става дума за забавяне, тъй като в рамките на 20 минути екипът е бил на адреса.

Близките обаче смятат, че ако линейката била дошла по-рано, жената е щяла да оживее. Румен Иванов, който нанесъл удара, обясни, че е бил стресиран и съжалява. Ударил два шамара на фелдшера, защото линейката закъсняла.

Полицията в Разград вече е образувала разследване за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.