Кубрат Пулев тежи осем килограма по-малко от следващия си съперник на професионалния ринг - бившия световен шампион Самюел Питър.

Днес се състоя официални кантар преди утрешния сблъсък в зала "Арена Армеец". Българският боксьор ще се качи на ринга с тегло от 114.6 кг, а нигериецът - 122.9 кг.

При победа българинът ще стане официален претендент за световната титла на IBF, която се държи от Антъни Джошуа. Това беше потвърдено от собственика на "Зауерланд" Кале Зауерланд на вчерашната съвместна пресконференция

35-годишният българин ще преследва 24-а победа от 25 мача и шанс за втори двубой за световна титла след този срещу Владимир Кличко през 2014 г., когато загуби с нокаут в петия рунд.

Питър е 36-годишен, а активът му е 36 победи, 29 от които с нокаут, и пет загуби. Нигериецът спечели световната титла на WBC през март 2008 г., но седем месеца по-късно я загуби от Виталий Кличко. Toй има общо три срещи с братята Кличко, но е изиграл едва две срещи в последните пет години и половина.

В утрешната гала вечер ще се боксира и Тервел Пулев, който ще дебютира при професионалистите с мач срещу хърватина Томислав Рудан. Сблъсъкът ще бъде от полутежка категория и ще се играе във формат от шест рунда.

Бронзовият медалист от Лондон 2012 тежи 92.8 килограма. Неговият съперник не успя да пристигне в София навреме за кантара и ще бъде претеглен по-късно.