Дългоочакваната реконструкция на натовареното кръстовище на улица „Потсдам“ с „Професор Михаил Арнаудов“ започна и върви с пълна сила, а съгласно договора между общината и фирмата изпълнител - консорциум „Потсдам“, срокът за приключване на същинския ремонт е 88 дни.

Широкият тротоар вече е разкопан, по-голямата част от него е засипана с трошен камък, а на място има багери и работници, които усилено работят.
Съществуващото трасе на ул. „Потсдам“ в участъка на кръстовището е с платна за движение 7 метра, двата тротоара са с широчина съответно по 3 и 2 метра, като има и свободна площ от южната страна на улицата 24 метра. Предвижда се да се изградят две платна с по две ленти, както и тротоари от двете страни. Така значително ще се облекчи натовареният трафик, ще се подобри транспортното обслужване в района на Източна промишлена зона и ще се избегнат тапите, които се образуват сега. Освен това нерегламентираният пазар, който се организираше на тротоара през уикендите, ще остане в историята. Това всъщност е най-невралгичната точка от улицата, като идеята е до 4 години поетапно цялата отсечка да бъде обновена.
Общата стойност на строителните дейности за първия етап е 444 990 лева. Сумата включва изграждането на ново отводняване, ново осветление и светофар. Фирмата, която извършва реконструкцията, е обединение, в което влизат русенските „Полистрой-2001“, „Пътинженеринг“ и плевенската „Влахов инженеринг“.