Топ консултантът по Теория на ограниченията Кристоф Ленхартс - бивш председател на TOCICO и генерален мениджър на „Catena Strategies“, идва за тридневно обучение на русенски предприемачи в периода 6-8 декември. Това съобщи за „Утро“ организаторът на събитието Мартин Йорданов, собственик на русенската „Ричмарт“. 
Теория на ограниченията (TOC - The Theory of Constraints) е популярна бизнес-философия на доктор Ели Голдрат - бизнес гуру от Израел. Базирана на постоянно търсене и отстраняване на тесни места в ключовите процеси на организацията, за осигуряване на стабилност и растеж в най-кратък срок.
Кристоф Ленхартс ще предостави мисловни инструменти и практически механизми за справяне с пречките и превръщане на фирмата в непрекъснато развиваща се компания. Темата на обучението е „Подобряване на процесите в организацията чрез управление на тесните места“.
Кристоф Ленхартс е един от водещите ТОС и мениджмънт експерти в Европа. За повече от 20 години той е придобил много широк спектър от умения, интернационален опит в индустрията и репутацията на успешен предприемач. Лидер е в мениджмънт консултациите на екипи, които са тясно свързани с ТОС имплементациите. Експерт по стратегии, бизнес трансформации, Supply-chain management и IT проекти. има магистърска степен от Clemson University (САЩ), завършил е университета Essen /Германия/ и получава следдипломна квалификация от Washington State University /САЩ/.
Обучението ще се проведе в шоурума на фабрика „Ричмарт“ на ул.“Потсдам“ 10, а желаещите могат да се запишат на телефон 0888 511 999, съобщи Мартин Йорданов.