Русе и книжарница „Хермес“ стават поредна спирка в националното литературно турне на писателя Недялко Славов, по време на което той представя най-новия си роман „Камбаната“. Белетристът и издателят и собственик на издателска къща „Хермес“ Стойо Вартоломеев ще се срещнат с русенски читатели на 30 ноември, сряда, от 18 ч в книжарницата на издателството на улица „Александровска“. Буквално преди часове стана ясно, че романът „Камбаната“ носи поредна номинация на своя автор за престижната литературна награда „Хеликон“. Миналата година Недялко Славов получи приза за своята книга „432 херца“, а сега отново е предложен за отличието заедно със Силвия Томова /за „Милост за приятелите“/ и Момчил Николов /за „Последната територия“/.  
Ето какво казва за романа литературният критик Митко Новков, който е изключително взискателен и крайно пестелив на похвали, особено за съвременни български автори: „Честно казано, българската литература отдавна чакаше такова силно, така въздействащо произведение. Това е роман, който звънти - „Камбаната“ бие за всекиго от нас, бъдете сигурни. И дано имаме сетивата да я чуем, защото глухи ли сме - погубени сме“.
Според Стойо Вартоломеев „след „Калуня-каля“ на Георги Божинов „Камбаната“ е най-силният и въздействащ роман от последните няколко години. Книга, която стъписва, отрезвява и събужда съпротивителните сили за съхраняване на българската идентичност и християнските ценности“.