Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов изрази готовност да стане премиер, ако Патриотичният фронт успее да състави кабинет в рамките на настоящия парламент. По думите му преди това предстоят редица консултации с партиите в Народното събрание, като такива няма да се проведат единствено с ДПС и ДОСТ.

От Патриотичния фронт единствени изявиха желание да се опитат да направят кабинет, ако получат мандат от президента Росен Плевнелиев. Преди това такъв ще бъде връчен на ГЕРБ и БСП, но от двете партии обявиха, че нямат намерение да се пробват да съставят правителство.

"Около 6 месеца страната няма да има кабинет. Администрацията вече не работи на ниво. Трябва ни сигурно правителство, за да не задълбочим политическата криза", заяви Каракачанов.

Той определи реакцията на премиера в оставка Бойко Борисов след бунта в бежанския лагер в Харманли като правилна. Според него по-голяма част от мигрантите от Афганистан трябва да бъдат екстрадирани и подкрепи идеята на министър-председателя да бъдат натоварени на самолет и изпратени към родината им. Това обаче щяло да стане трудно, тъй като повечето от тях нямали документи.

Каракачанов каза още, че от ВМРО не подклаждали протестите в Харманли, а ги организирали. От партията му обаче нямали нищо общо с вчерашното недоволство в Ямбол.