Новата ми партия ще се казва "Воля". Думата не се употребява за лоши, а само за хубави неща. Това заяви в предаването "Беновска пита" Веселин Марешки, индустриалец и четвърти на президентските избори.

"Преименуваме старата партия, защото много нови хора влязоха с нея. Част от тях са били и в други партии, но никой не им е дал шанс да дадат изява на знанията си", коментира той.

Марешки прогнозира, че ще попадне в първата тройка на парламентарните избори, както е виждал и себе си на президентския вот. Той прогнозира, че ГЕРБ и БСП са големите парти, които също ще влязат в тройката, но не се ангажира да каже кой ще бъде първи.

На въпроса кой е неговият противник – ГЕРБ или БСП, Марешки отговори, че противникът му е статуквото, което е докарало държавата до това състояние. "Сега, което се направи по времето на ГЕРБ в сравнение с БСП, е видимо, но то не е достатъчно", коментира индустриалецът.

По темата за затворената му бензиностанция в Марешки той обясни, че оправданието за затварянето е било липсващ документ за акциз, който той всъщност има. Той се закани, че въпросът ще се реши в съда и ще стане ясно, че атаката срещу него е безпочвена.