Нико Розберг е новият световен шампион във Формула 1! Пилотът на Мерцедес финишира на втора позиция на днешното Гран При в Абу Даби, но това беше напълно достатъчно да завърши сезона на върха.

Първото място, в последното за годината състезание, беше за Люис Хамилтън, който обаче остава втори в генералното класиране с 380 точки (бел.ред. Розберг има 385). Трети завърши Себастиан Фетел с Ферари, а четвърти и пети са Макс Ферстапен и Даниел Рикиардо с Ред Бул. Кими Райконен с Ферари финишира шести. Топ 10 допълниха Нико Хюлкенберг с Форсс Индия, Серхио Перес (Форс Индия), Фелипе Маса (Уилиямс) и Фернандо Алонсо (Макларън).

Нико Розберг става 33-ият победител във Формула 1. През този сезон той спечели 9 състезания и се качи 16 пъти на подиума в рекордните 21 старта. Съперникът му Люис Хамилтън има 10 победи, а в още 7 от случаите е намирал място в челната тройка. Британецът дори спечели последните четири старта, които обаче не му помогнаха в битката за титлата. 

Решителен момент в битката за титлата между двамата е състезанието в Малайзия. В него Розберг финишира трети, а Хамилтън отпада.