Не трябваше да мине много време, след първите стъпки на американския астронавт Нийл Армстронг по лунната повърхност, за да започнат да изскачат първите теории на конспирацията, свързани с мисията на Аполо 11. Повече от 40 години след този знаменит момент от човешката история, има хора, които вярват, че правителството на САЩ и НАСА са скрили много тайни.

В началото на ноември двама бивши служители на НАСА обявиха, че ще разкрият ужасяваща тайна, която американската космическа агенцията е крила от обществеността през последните 40 години.

Кен Джонстън, който през 70-те години е ръководел отдела за контрол на информацията към лабораторията за изучаване на Луната в НАСА заедно с колегата си Ричард Хоугланд, бивш консултант на космическата агенция малко след това направиха пресконференция, на която разказаха за тайни снимки на секретни обекти, намиращи се на Луната. Фотографиите били направени по време на мисията Аполо 11 през 1969 година.

Джонстън, който е известен с теориите си за НЛО и е сред най-често търсените "експерти" по темата, не за пръв път обещава да разкрие тази мрачна тайна, пазена така усърдно от служителите в НАСА. Подобни изказвания е правил и през 2011 г., 2014 г. и два пъти тази година.

По думите му, след кацането на Луната, НАСА не е оповестила публично цялата информация. Нещо повече, било му е наредено да унищожи някои от снимките, направени тогава, но той ги скрил и запазил като личен архив.

Джонсън, който е решил да тръгне по стъпките на Едуард Сноудън, твърди, че американците са открили на Луната древни руини от неизвестен произход, които обаче ясно личи, че не са естествено формирани образувания.

Тези толкова интригуващи снимки все още не са били разпространени сред широката общественост. Когато това стане трябва да имаме едно на ум по отношение на изображенията, които ще видим, защото въпреки привидно надеждния източник, снимките могат да се окажат поредната теория на конспирацията, която витае около мисията на Аполо 11.