Правителството в оставка спира временно сключването на нови договори за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това съобщиха от екипа на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова.

„Във връзка с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г., обстоятелството, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова уведоми кметовете на общините в страната временно да преустановят сключването на нови договори“, се казва в изпратената до медиите информация.

Регионалният министър предлага на местните власти временно да преустановят подписването на нови договори с външни изпълнители за изпълнение на дейности по Програмата и обявяването на нови обществени поръчки, считано от 22 ноември 2016 г., до осигуряването на допълнителен финансов ресурс по нея.

Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани, увериха от екипа на Лиляна Павлова.