Нашата страна има страхотен потенциал. Всеки един американец ще има шанс да реализира неговия или нейния потенциал. Това заяви в първата си реч като президент Доналд Тръмп.

"Имаме мащабен икономически план, ще удвоим растежа и ще се разбираме с всички нации, които искат да се разбират с нас. Очаквам да имаме добри отношения с всички", коментира още Тръмп.

Новият президент на САЩ обеща да бъде президент на всички американци, дори на тези, които не са го подкрепили. "Обръщам се към вас за вашите насоки и вашата помощ", каза още той.

Тръмп обеща още да изгради нова инфраструктура в страната. Той гарантира и, че ще се погрижи за ветераните, които са направили много за държавата. "Срещнах толкова много от тях през последните 18 месеца и срещите бяха огромна чест", обясни той.

Тръм гарантира, че ще намери "талантите" на Америка и ще впрегне таланта им за доброто на нацията.

Новият президент на САЩ се обърна към света и заяви, че първо ще работи в интерес на Америка, но и ще се "грижи" за всички. "Ще търсим сътрудничество, а не конфликт", обеща той.

Тръмп благодари и на опонента си Хилари Клинтън. Той отбеляза, че тя му се е обадила вече и го е поздравила. "Хилари работи дълго и упорито за нашата страна и й дължим благодарности. Искрен съм!", обяви той.

"Мога да ви кажа само - кампанията свърши, но работата ни по това движение тепърва започва! Започваме веднага да работим за американския народ и ще вършим работа, с която да се гордеете от президента си", заяви Тръмп пред подръжниците си.

"Отново, честта е за мен! Обичам тази страна! Благодаря ви много!", завърши прочувствената си реч Доналд Тръмп.