Референдумът засега не е валиден. Това показват резултатите от екзит пола към 19.00 часа, обяви пред БНТ Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". Избирателната активност на референдума е била 45,3 %. 

На първия въпрос "Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура" с "Да" са отговорили 74,1 % от избирателите. "Не" са отбелязали 19,1 %. Недействителните гласове са 6,7 %.

На втория въпрос "Подкрепяте ли въвеждането на задължителното гласуване на изборите и референдумите" с "Да" са отговорили 65,6 %, с "Не" 28,2 %. Недействителните гласове са 6,2 %.

Третият въпрос "Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за получен един действителен глас на последните парламентарни избори" е получил 78,1 % "Да", 15,9 % - "Не" и 6,0 % - недействителни.

Боряна Димитрова обясни, че към момента референдумът не минава границата на валидност. Той обаче минава 20-те процента, които са необходими, за да влезе за разглеждане в парламента.

Според "Галъп интернешънъл" избирателната активност на референдума е 43 %.