17-годишен е задържан за брутално изнасилване на 75-годишна жена в търговищкото село Буйново, съобщиха от Апелативна прокуратура. Насилието е станало на 28 октомври, но не беше оповестено от полицията. Информацията излезе, след като Районната прокуратура в Търговище задържала извършителя за срок от 72 часа.

Младежът, който живеел с дядо си, се промъкнал при бабата след полунощ. Вратата на кирпичената къщурка била затворена с хлабав райбер, който момчето успяло да надигне и да се вмъкне при самотната жена. Нахвърлило се върху нея, затискайки устата й, и я изнасилило. Според разказите й пред съседи това продължило повече от час. Потърпевшата е освидетелствана от съдебен лекар, който потвърдил кръвонасядания по устата и лицето, по тялото, където я стискал. Имала и кръвоизлив от бруталния акт.

По неофициална информация задържаният си признал изнасилването. Казал, че нея нощ го подгонил нагонът, а бабата живеела сама и лесно можел да я натисне.

Пострадалата женица живеела в крайна бедност. До неотдавна била при дъщеря си в чужбина, но настояла да се върне у дома, въпреки че тук животът й бил труден.