Младата българска актриса Анжела Недялкова участва в продължението на култовата лента на режисьора Дани Бойл "Трейнспотинг"

Българката се вижда в първия трейлър на "Трейнспотинг" 2, който бе разпространен в сряда.

Анжела Недялкова дебютира в киното с епизодична роля в "Източни пиеси“ на Камен Калев и става известна с главната си роля в "Аве“ на Константин Божанов. Участва и в сериала "Връзки".

"Трейнспотинг" излиза през 1996 година и се превръща в един от най-култовите филми на съвремието си. Режисьорът Дани Бойл снима по сценарий на Джон Ходж, който от своя страна адаптира едноименната книга на Ървин Уелш.

В продължението са замесени отново същите хора. Режисьорът е заложил и на оригиналните актьори - Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Робърт Карлайл и Юън Бремнър.

Първата лента "Трейнспотинг" е заснета в Глазгоу с бюджет от 2 милиона долара за седем седмици.

Лентата носи на създателите си 72 милиона долара. Ходж получи номинация за Оскар за адаптиран сценарий, а през 2012 г. лентата бе обявена за най-добрия британски филм в последните 60 години.

Сюжетът проследява ежедневието на хероиново-зависимите в Единбург.

Литературно продължение на "Трейнспотинг" излезе под заглавие "Порно". Във втората част героите вече са остарели с 20 години и са изправени пред нови предизвикателства, влизайки в порноиндустрията.

Очаква се обаче сценарият на филма да не се движи точно по книгата.

Премиерата е предвидена за края на януари 2017 година.