Стартира кампания #КажиБлагодаря, която ще се проведе в рамките на 2 месеца и има за цел да насърчи етично отношение, позитивни действия и осъзнатост сред учениците в България. #КажиБлагодаря провокира учениците да благодарят на хората и нещата, които ги заобикалят и са важни за тях, и по този начин символично да направят своя избор към позитивното, а не нарастващия хейт и агресия в социалните мрежи.

От 7.11.  във фейсбук страницата на Little Thanks ще се публикуват различни предизвикателства, стимулиращи креативното изразяване на благодарност. Учениците участват с постове с хаш таг #kazhiblagodaria, в които благодарят по искрен и креативен начин - благодарност със снимка или видео; с кратък текст или цитат; с песен, или с малък реален жест, доказателство за който да споделят във фейсбук.

Тук можете да видите и   на кампанията.

Целта е да се съберат 50 000 благодарности до края на годината, с което да се докаже, че българските ученици са осъзнати, емпатични и отоговорни към случващото се около тях. Всеки може да следи развитието на кампанията чрез брояча на страницата.

Кампанията ще се провежда както онлайн (основна среда фейсбук), така и офлайн. Екипът на Little Thanks цели да работи директно с училища, като ще предостави образователни материали по темата под формата на интерактивни дейности и въпроси за дискусия, които да се използват в час на класа.

Little Thanks е стартираща компания, сформирана от алумни учители на Фондация “Заедно в час”. Компанията стимулира социалната ангажираност на българските ученици чрез иновативни проекти за доброволчество и благотворителност в шест основни социални сфери - образование, общество, етика, екология, здраве и икономика.