Близо 45 милиона лева допълнително ще отидат при министерства и общини. Парите бяха отпуснати от Правителството на днешното заседание.
Допълнителни 15.4 млн. лв., които ще се използват за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29. Министерството на отбранат аще получи и 1 милион лева за да увеличи капитала на многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат "Вита" във Велинград.
Министерството на регионалното развитие ще получи 11, 8 милиона лева за ремонт на 20 км от пътя между родопските села Долно Черковище и Голям извор. За ремонти на улици, инфраструктурни проекти и ремонт на водоснабдителната мрежа са отделени 16 милиона лева, като повече от половината от средствата са за Варна, за да се преодолеят последствията от наводнението в квартал "Аспарухово".
За спешен ремонт на покривната конструкция на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" са отделени 300 00 лева. Кабинетът осигури и 1680 куб.м дърва за отопление на служителите на Гранична полиция, които охраняват българско-турската граница. Дървата са необходими за отоплението във фургоните и палатките, ползвани от граничарите.