Какво самочувствие на будители могат да имат учените от БАН, след като работят за 400-500 лева. Това попита известният български актьор и преподавател в НАТФИЗ проф. Стефан Данаилов.

„Аз си имам моите будители и те са между нас. Владо Въргала винаги ми се обажда на 1 ноември, за да ме поздрави. Аз се явявам един вид будител, който толкова години отваря очите на едни млади хора”, каза актьорът пред bTV.

„Политиците не могат да бъдат будители. Те са възбудители, поведението име такова, че разединява хората. Сутрин ходя в парламента и съм възбудител, а следобед – будител.

Влязох в политиката като добре познатия артист Стефан Данаилов. Не станах за резил. Имам вътрешни задръжки, които не ми позволиха да си повярвам, че съм велик”, заяви професорът.

Той каза, че с удоволствие помага на БСП. „Не мога да гледам събитията отстрани. Сега не мога да се втурна в кампанията, както съм го правил миналите години. Опитвам се по начините, които намирам, да подкрепя двамата кандидати.

В БСП сега положението е много добре. Имаше период на някакво отпускане. Корнелия Нинова се справя много добре. Шапка й свалям. Тя се справя като трима мъже”, посочи Данаилов.

Според него, ако след първия тур на президентския вот лявото не се обедини, това никога няма да се случи.