Над 400 кандидати подадоха документи за участие в подбора за ръководители на полети в “Ръководство въздушно движение” (РВД), съобщиха от държавното предприятие.

Есенната кампания за набиране на кадри приключи на 30 октомври, но желаещите да станат ръководители на полети могат да кандидатстват целогодишно.

Подборът по документи е постоянен, а следващата изпитна сесия ще бъде обявена в началото на 2017 г.

Все повече се увеличава интересът към тази професия, а българските ръководители на полети и тази година са с безупречни показатели по безопасност и без допуснати закъснения на полетите, съобщават от предприятието.

В “Ръководство въздушно движение” вече се провеждат изпитите по английски език, които компанията осигури безплатно за кандидатите. От 2 ноември започва и тестът FEAST, който ще бъдe последван от проверка за медицинска годност, практически упражнения на симулатор и заключително интервю. Успешно преминалите всяка следваща фаза кандидати, ще получат известие на електронната си поща.

Информация за новите сесии за подбор на кадри може да намерите на официалния сайт на BULATSA www.bulatsa.com и фейсбук страницата на компанията.