Споровете за температурата в офиса са неразделна част от всеки работен ден. Обикновено те се водят между най-гласовитите представители на мъжете и жените в офиса. Всъщност, има научно обяснение защо мъжете и жените не могат да се разберат за температурата в офиса, съобщава онлайн изданието The Conversation.То е публикувало статия на на Адам Тайлър, който е директор на Научния център по клинична анатомия и лектор в унверситета в Ланкастър. Основният "виновник" за споровете е кожата. Тя е най-големият орган на тялото и изпълнява множество функции. Една от тях е да регулира вътрешната температура на тялото.

И макар кожата да изглежда еднаква, тя е различна. Цветът й всъщност е най-малката, но пък най-видима разлика. Кожата има различна дебелина на различните части от тялото. Освен това има сериозна разлика в дебелината на кожата на мъжете и на жените. Хиподермисът, който съдържа мазнините, е два пъти по-дебел при жените. Мъжете пък "складират" мазинините най-вече около органите в коремната област.

И макар мазинините да се смятат за изолатор, те не са особено ефикасни, особено в сравнение с мускулите. Мускулната тъкан се използва от тялото за генериране на топлина. Тресенето в студени темепретури е именно контракции на мускулите, с което се генерира топлина. Освен това те могат да генерират топлина и в покой.

Мъжете като цяло имат повече мускулна тъкан от жените. Именно затова, най-често мъжете предпочитат по-хладния офис, докато жените обичат да им е много по-топло. Освен това рецепторите за температура са в епидермиса (най-външния слой на кожата), което означава, че по-дебелата подкожна мазина на жените забавя повишената от мускулите темпратура да ги достигне. Затова обикновено жените се нуждаят от повече време, за да устетят затоплянето.
Разбира се, има и много допълнителни фактори, които влияят на усещането за температура, включително дори и хормоните и географското месторождение на съответния човек. Индивидуални характерстики също са от значение, но в общия случай горните данни са достатъчни за обяснението за спора за температурата в офиса, уточнява Тайлър.