Разкрита е престъпна група за трафик на жени между България и Германия. Това е станало при съвместна акция на служби от двете държави. Жертвите са били набирани у нас и изпращани на сутеньори в Берлин.

С обвинения са четирима участници в групата, трима от които са задържани преди седмица, по време на операция, осъществена едновременно в България и в Германия. Лидерът на групата, на когото от държавното обвинение съобщават само инициалите - К.Б., е задържан в Пазарджик, след издадена в Германия европейска заповед за арест. Предстои той да бъде предаден на германските власти. Обвинения са повдигнати и на друг участник в групата, който в момента е в български затвор с осъдителна присъда по друго дело. Другите двама задържани българи - отново представени от прокуратурата с инициали - Т. А. и В. Ф., са с повдигнати обвинения в Германия. При извършени от тамошната полиция претърсвания и изземвания в две нощни заведения и няколко адреса са намерени компютърни конфигурации, мобилни телефони, наркотици и документи, доказващи престъпната дейност на групата. Лаптопи, флаш памети, мобилни телефони, SIM карти, златни бижута и други доказателства са открити и при обиските в България. За престъпната дейност има и свидетелски показания.

Действията в рамките на съвместния екип за разследване са координирани и финансирани от ЕВРОДЖЪСТ, уточняват от спецпрокуратурата.